Kouluttajat

Kari Ketonen

Kari Ketonen
teatteritaiteen maisteri
psykoterapeutti (YET)

Kari Ketonen on toiminut näyttelijänä pian neljännesvuosisadan. Hänet on noteerattu useilla palkinnoilla ja tunnustuksilla. Lisäksi viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on laajentanut työnkuvaansa kirjoittamiseen ja ohjaamiseen sekä hankkinut psykoterapeutin pätevyyden.

”Kaikessa tekemisessäni on yksi lähtökohta: läsnäoloon pyrkiminen, sille tilan ja mahdollisuuden raivaaminen. Kun pystyn pysymään läsnäolevana kuormitettunakin, pystyn kanavoimaan työhöni maksimaalisen tehon, tiedon, taidon ja tekemisen ilon.

Olen parikymmentä vuotta lähes pakkomielteisesti tutkinut läsnäoloa, vuorovaikutusta sekä johtajien ja esiintyjien karismaa ja uskon pystyväni paitsi kuvaamaan, miten nämä rakentuvat, myös antamaan konkreettisia neuvoja niiden kehittämiseen.”

Kimmo Svinhufvud

Kimmo Svinhufvud
filosofian tohtori

Kimmo Svinhufvud on äidinkielen yliopisto-opettaja ja tutkija Helsingin yliopistosta. Hän on saanut paljon tunnustusta toiminnastaan opettajana ja kouluttajana. Vuonna 2013 hänet valittiin Helsingin yliopiston Opettajien akatemian jäseneksi, mikä on Helsingin yliopiston korkein tunnustus opetusansioista. Vuonna 2014 Tieteentekijöiden liitto valitsi Kimmon Vuoden tieteentekijäksi. Perusteluissa korostettiin hänen ansioitaan opiskelijoiden motivoijana.

”Verkkokirjoittaminen ja sosiaalisen median käyttö ovat yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa koko ajan tärkeämpi taito. Minua on aina kiinnostanut se, miten tekstiä saa tuotettua vaivattomasti ja tehokkaasti ja toisaalta miten oman viestin saa myös jäämään ihmisten mieliin. Tällä hetkellä tutkin myös suullista viestintää, erityisesti sitä, miten puhe ja eleet liittyvät toisiinsa.

Voin tulla pitämään napakan, lyhyen puheenvuoron verkkokirjoittamisesta tai sitten esimerkiksi aamupäivän mittaisen kokonaisuuden, jossa tarkastellaan vähän tarkemmin sosiaalista mediaa ja vaikuttavan tekstin kirjoittamista. Keskustelen mielelläni siitä, mikä olisi juuri teille sopiva kokonaisuus.”

Paavo Westerberg

Paavo Westerberg
teatteritaiteen maisteri

Paavo Westerberg on maamme eturivin näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja ja elokuvakäsikirjoittaja. Hänen viimeisin näytelmänsä Mahdolliset maailmat sai ensi-iltansa Suomen Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä helmikuussa 2016. Hän on saanut kaksi Jussi-palkintoa käsikirjoittajana elokuvista Valkoinen kaupunki (2006) ja Paha maa (2005).

”Olen ollut onnekas. Olen päässyt tekemään ammatikseni sitä mistä lapsena unelmoin. Jos lapsinäyttelijävuodet lasketaan mukaan, voisin nyt viettää 35-vuotistaiteilijajuhlaa. Olen ollut tähänastisen urani aikana ahkera ja rohkea, mutta ennen kaikkea olen saanut tehdä töitä hyvien ihmisten ympäröimänä ja olen saanut taiteellisessa työssäni toteuttaa oikeastaan kaikki ne unelmat, joita minulla on ollut. Olen myöskin viiden lapsen isä, mutta koska olen aloittanut kaiken varhain, myöskin lastenteon, ovat neljä vanhinta lastani nyt täysi-ikäisiä.

Olen koko ammatillisen elämäni ollut kiinnostunut ihmisistä ja tarinoista. Törmään luovan työn johtajana usein seuraaviin kysymyksiin. Miksi ihmiset tekevät sitä mitä ne tekevät? Mikä meitä estää toteuttamasta unelmiamme? Mitä me pelkäämme ja miten nuo pelot voidaan voittaa? Mitä tarvitaan luovien prosessien johtamiseen? Mikä tekee meistä rohkeita? Ja miten ihmiset voivat saada piilevästä luovasta potentiaalistaan enemmän irti ja alkaa elää sitä elämää, josta he ovat haaveileet? Näihin kysymyksiin olen intohimoisesti hakenut vastauksia vuosia ja näistä teemoista kiinnostuneena olen luennoinut ja järjestänyt valmennusta ja koulutuksia liittyen tarinoihin, luovien prosessien johtamiseen ja unelmien toteuttamiseen eri alojen ihmisille suomeksi ja englanniksi.”